EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

‘Ook in andere planetenstelsels is voldoende water aanwezig’

ZomeruniversiteitDe knapste koppen van Nederland vertellen deze zomer over ontwikkelingen in hun vakgebied. Ewine van Dishoeck speurt naar bouwstenen van leven. Daarvoor richt ze zich vooral op ijskoude, ijle gaswolken waar nieuwe sterren en planeten worden geboren. ,,In vrijwel alle nieuwe zonnestelsels zit voldoende water om een paar duizend oceanen te vullen’’, aldus de hoogleraar.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Thoriumreactor en klassieke kerncentrale, het verschil tussen een diesel en een hybride auto
  PREMIUM

  Thoriumre­ac­tor en klassieke kerncentra­le, het verschil tussen een diesel en een hybride auto

  In de klimaatdiscussie wijst menigeen graag naar de oplossing van de thoriumcentrale. Die bestaat nog slechts op papier, een kerncentrale met een gesmoltenzout-reactor. In Zeeland omhelst de provincie een plan van een consortium uit de nucleaire sector. De thoriumcentrale wordt al een tijdje bejubeld als oplossing van het klimaatprobleem. Zo verwees ook lezer J.R. Schoemaker uit Holten. Maar is dat wel zo? 11 vragen en antwoorden over de thoriumcentrale.