1. Wierden wilde nooit windmolens, maar is straks toch de eerste van Twente met zo’n ding, hoe kan dat?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Wierden wilde nooit windmolens, maar is straks toch de eerste van Twente met zo’n ding, hoe kan dat?

  Wierden krijgt een windturbine. Weliswaar eentje van ‘slechts’ 38 meter hoog, maar een windturbine is een windturbine. Dat het gevaarte in de achtertuin van boer Jan Dasselaar in Hoge Hexel komt, is bijzonder, want de windmolen is direct de eerste van Twente. En dat in een gemeente die gerust tot één van de felste tegenstanders van windenergie in de regio mag worden gerekend.
 1. Roep om meer bewakingcamera’s in Wierden wordt luider: ‘Ze trapten er afgelopen zomer nog 30 fietsen in elkaar’
  PREMIUM

  Roep om meer bewakingcamera’s in Wierden wordt luider: ‘Ze trapten er afgelopen zomer nog 30 fietsen in elkaar’

  WIERDEN - De maat is vol. Er moet zo snel mogelijk camerabewaking komen bij het NS-station in Wierden. Die oproep heeft nu ook het gemeentehuis bereikt. De oorzaak? Wekelijkse vernielingen en een stevige toename van het aantal (fiets)diefstallen. Een probleem dat overigens niet alleen in de stationsomgeving speelt. „We kunnen nog wel een paar hotspots meer bedenken.”
 1. Celstraf dreigt voor op seks beluste pizzabakker uit Wierden die niet van zijn vrouwelijke personeel kon afblijven
  PREMIUM

  Celstraf dreigt voor op seks beluste pizzabak­ker uit Wierden die niet van zijn vrouwelij­ke personeel kon afblijven

  WIERDEN - Een bijbaantje in de plaatselijke pizzeria liep voor twee, toen nog minderjarige, meisjes uit Wierden uit op een drama. De eigenaar zou de twee over een langere periode hebben aangerand in een opslagruimte en in het bijzijn van andere personeelsleden. Doordat een van de twee voor haar bijbaantje zwart betaald werd durfde ze niks tegen Mario A. (56) te beginnen. Het OM eiste donderdag een gevangenisstraf van tien maanden tegen de man.
 1. Enterse katholieken krijgen hun zin: ze mogen zonder bemoeienis van het bisdom diensten houden
  PREMIUM

  Enterse katholie­ken krijgen hun zin: ze mogen zonder bemoeienis van het bisdom diensten houden

  ENTER - De katholieke kerkgemeenschap in Enter wilde niet langer toezien dat er minder mensen in hun kerk kwamen omdat hun parochie minder diensten organiseerde. Daarom namen ze het heft in eigen hand. Met succes: het zogenoemde vrijwiliggersberaad mag nu zonder tussenkomst van de parochie kerkvieringen houden. „We leggen een nieuw fundament onder de Enterse katholieke gemeenschap.”