Volledig scherm
Glunderende gezichten bij de 40 kinderen die mee mochten rijden in de zijspan © Bert Kamp

40 gehandicapte kinderen beleven dag van hun leven dankzij Enterse Motor Club

Foto'sENTER - Een toertocht in zijspan door Twente, een patatje bij de Kröl, naar de speeltuin in Fleringen en een feestelijk onthaal in Enter. 40 gehandicapte kinderen van ’t Leijerweerd beleefden zaterdag de dag van hun leven, dankzij de Enterse Motor Club.

De 35ste editie van de Enterrun was wederom een groot succes, constateert voorzitter Henk ter Denge na een fraaie toer door Twente. De club wist 40 zijspanrijders op te trommelen uit alle uithoeken van Nederland, voor de 40 kinderen van ’t Leijerweerd; een manege voor gehandicapten.  De beloning: „Glunderende gezichten. Helemaal toen we Enter weer binnenkwamen en de muziekvereniging een serenade bracht. Daar doe je het allemaal voor.”

Eén kwijt

De club had een fraai programma in elkaar gezet, met meerdere stops en activiteiten onderweg. Zo was er patat en schnitzels bij de Kröl en kregen de 40 kinderen tijd om zich uit te leven in een speeltuin. „Totdat we weg wilden en er één kwijt waren. Die zat nog druk te spelen, wilde nog helemaal niet mee”, zegt Ter Denge schaterlachend. Vanzelfsprekend reisde ook begeleiding mee. ,,En dat moet ook wel. Een van de kinderen moest bijvoorbeeld in de zijspan getakeld worden. Er komt nog behoorlijk wat bij kijken.” 

Creatief

Voor de Enterse Motor Club is het ieder jaar weer een kwestie van creatief zijn. „Want je wilt ook ieder jaar iets anders aanbieden. En dat wordt ieder jaar iets moeilijker”, zegt Ter Denge. „Door de regelgeving is er wel het een en ander veranderd.” Een voorbeeld: „Aanvankelijk wilden we met ze naar de crossbaan in St. Isidorushoeve, om ze in een jeep over het parcours te laten rijden. Maar die club durfde het niet aan. Dus dan moet je iets anders verzinnen.” 

Maar daarin slaagde de club zaterdag met verve.  „Het was een fantastische dag.”

Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp

Reggestreek