Volledig scherm
© ANP

‘Adje Kratje Dag’ Enter groeit en wordt AKD Festival

ENTER - Het AKD Festival staat voor zaterdag 2 juli op het programma in Enter. Voorheen ging het feest door het leven als 'Adje Kratje Dag', maar omdat het Enterse evenement elk jaar groeit, is de naam veranderd.

„We zijn nu een stichting. Het begon allemaal als een grappig feestje in mijn achtertuin”, vertelt hoofdorganisator Marco Otten. „Mensen betaalden voor de entree en mochten daarna zoveel drinken als ze wilden. Na zes jaar werd het te groot. Via via kwamen we bij een weiland aan de Trelliesweg 8, net buiten Enter. Daar zitten we nog.”

In drie dagen meldden meer dan zeventig bedrijven zich om het AKD Festival te sponsoren. Het Enterse begrip besloot af te stappen van de naam ‘Adje Kratje Dag’. „Dan lijkt het op een dom zuipfeest, maar dat is het niet. Je mag best wat drinken, maar stomdronken zijn doe je niet op ons feest. Dat doe je maar ergens anders”, aldus de organisator.

Alcohol

Om alcohol te mogen verkopen, moeten de regels duidelijk zijn. Otten: „Geen alcohol onder de 18, ook niet bij ons. We werken met twee verschillende bandjes. Iemand van 18 krijgt een ander bandje dan iemand van 17. Daarnaast kent iedereen elkaar. Dat maakt het nog makkelijker om te controleren op leeftijd en het alcoholgebruik.”

Normaal gesproken wordt het feest gehouden op Hemelvaart, maar omdat die dag dit jaar op 5 mei viel, weken de Enternaren uit naar een andere datum, namelijk 2 juli „Vanaf 15.00 uur gaat het los. Het is een dag vol feest en muziek en het belooft een mooi feest te worden.” Er zijn nog zo’n 40 van de 400 kaarten beschikbaar aan de kassa.

Almelo e.o.