Aan de Vlierdijk in Wierden heeft vanmiddag een incident plaatsgevonden
Volledig scherm
Aan de Vlierdijk in Wierden heeft vanmiddag een incident plaatsgevonden © News United/Emiel Geerding

Agent niet vervolgd voor lossen schot bij aanhouding in Wierden

WIERDEN - De agent die op 4 november 2018 een schot loste bij de aanhouding van een 46-jarige man in Wierden, wordt niet vervolgd. Door het schot raakte de man gewond aan zijn voet. Het Openbaar Ministerie (OM) is van mening dat de agent handelde uit noodweer. 

De 46-jarige man liep met een mes in de hand over straat. De politie vroeg de man meerdere keren om zijn wapen te laten vallen, maar daar had hij geen boodschap aan. Hij liep met zijn mes op de politie af, waarna een van de agenten een waarschuwingsschot in de lucht loste.

Noodweer

Omdat dat ook niet hielp, werd de man in zijn voet geschoten. Pas nadat agenten pepperspray hadden gebruikt en een politiehond te hulp schoot, kon de man worden ingerekend.

De agent heeft gezegd dat hij uit noodweer handelde. Het OM is het daar mee eens en stelt dat er geen lichtere middelen waren om de dreiging te laten verdwijnen. Het onderzoek naar het handelen van de agent is daarmee afgesloten.

Rechter

De 46-jarige man moet nog voor de rechter verschijnen. Hij moet zich verantwoorden voor bedreiging en poging tot doodslag ofwel zware mishandeling. De man op dit moment vast.

Reggestreek