Volledig scherm
Ron Honcoop (links) en wethouder Johan Coes op de plek waar de nieuwbouw komt. © Gemeente Wierden

Autobedrijf van Ron Honcoop uit Enter verkast naar De Elsmoat

ENTER - Het Enterse Autobedrijf Ron Honcoop Autotrading is straks de nieuwste onderneming op bedrijventerrein De Elsmoat. Het bedrijf van Ron Honcoop verhuist binnenkort vanaf de Rijssenseweg in Enter naar De Elsmoat. Honcoop wil vanaf het voorjaar van 2020 zijn handel in auto’s voortzetten op het inmiddels goedgevulde bedrijvenpark. 

De geboren Enternaar houdt zich vooral bezig met de in- en verkoop van niet al te oude schadeauto’s. Honcoop is niet alleen in Nederland actief, maar hij verkoopt de wagens ook in het buitenland. De onderneming zit al geruime tijd in de lift en vandaar dat Honcoop toe is aan een nieuwe stap, zoals in dit geval de verhuizing naar een eigen bedrijfspand. 

Internationaal

„De Elsmoat is een perfecte uitvalsbasis voor mijn bedrijf", zegt de Enternaar. „Het bedrijventerrein ligt vlakbij de A1. Dat is ideaal voor nationaal en internationaal verkeer van en naar mijn onderneming.”

Volgens verantwoordelijk wethouder Johan Coes van de gemeente Wierden past de autohandel van Ron Honcoop prima op het terrein tussen Enter en Rijssen. „Ons doel is immers om zoveel mogelijk ondernemers uit de twee betrokken gemeenten op dit bedrijventerrein te krijgen”, zegt Coes. „Wat is er dan mooier dan een Enterse ondernemer die een groter pand kan bouwen aan de rand van zijn eigen dorp?”

Bouw

De bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw van Ron Honcoop Autotrading beginnen al op zeer korte termijn. De verwachting is dat medio deze maand de schop de grond ingaat. Als alles meezit, moet het nieuwe gebouw in het tweede kwartaal van komend jaar in gebruik worden genomen. 

Reggestreek