Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Baasjes maken plan voor hondenspeeltuin in Wierden

WIERDEN - Wierdense honden kunnen zich over niet al te lange tijd vermaken in een gloednieuwe hondenspeeltuin. De plannen daarvoor zijn inmiddels in een vergevorderd stadium.

De eerste hondenspeeltuin van Wierden komt zoals het er nu naar uitziet op de Esrand, vlakbij de Dokter G.H. Beensweg. Daar is een speelveld gepland van 60 bij 30 meter, waar honden zich ongestoord kunnen uitleven op verschillende speeltoestellen. In het gebied is ook de natuurspeeltuin Cool Nature gepland.

Prijzig
Maar dan moet er wel geld zijn voor de uitvoering van de plannen. Want de aanleg en de aankoop van de speeltoestellen zijn aan de prijs. „De gemeente speelt een faciliterende rol”, zegt initiatiefneemster Martine Schonewille. „Zij hebben het veld aangewezen als locatie, maar ze betalen verder geen geld. En daar hangt de realisatie toch vanaf. Zo’n wipwap voor honden kost al gauw 780 euro en dan heb je het over één toestel.”

Om het bedrag bij elkaar te krijgen, hebben Schonewille en haar kompaan Edwin Schuttevaar een stichting opgericht. „Nu hopen we sponsoren te vinden. Bijvoorbeeld ondernemers in het dorp.”

November
Als alles volgens plan verloopt, begint de aanleg in november.

Almelo e.o.