Volledig scherm
De Morgenster viert 40-jarig bestaan. © Emiel Muijderman

Basisschool De Morgenster uit Wierden al 40 jaar in de groei

WIERDEN - Basisschool De Morgenster bestaat veertig jaar. Vele honderden kinderen zetten er in die jaren hun eerste stappen op het pad van het onderwijs. De school groeit nog steeds.

"We houden al tijden rekening met een daling van het aantal leerlingen", zegt directeur Peter Poortinga. "Maar tot nu toe groeien we alleen maar." Er gaan ongeveer 330 leerlingen naar de school aan de Kruizemunthof. Voor de rust, de structuur en de laagdrempeligheid, menen Poortinga en leerkracht Arjan Bartels. "En de gunstige ligging. Dat speelt meer mee dan vroeger. Ouders kijken nu niet alleen maar naar de grondslag van de school", zegt Bartels.

Toch staat het geloof niet op de achtergrond. "We zijn zeker een christelijke school. We vieren de christelijke feestdagen en houden ons in de lessen bezig met het geloof. Maar dat is bij de keuze voor een school geen hoofdzaak meer. Er gaan bijvoorbeeld katholieke kinderen en niet-kerkelijke leerlingen bij ons naar school. Ook hebben we islamitische scholieren."

Er is door de jaren heen wel meer veranderd. Onderwijstechnisch past het lerarenteam regelmatig vernieuwingen toe. Dat moet ook wel. Zeker door de invoering van het passend onderwijs. Dit schooljaar is de manier van werken nog aangepast. "We werken nu een stuk thematischer", zegt Poortinga. "In die thema's combineren we de zakelijke vakken met drama en handvaardigheid." Bartels: "Spannend en leuk, voor zowel leerling als leerkracht. Je zit niet meer vast aan de lesstof. De kinderen gaan meer op onderzoek en ontdekken steeds meer zelf. Door die werkwijze gaan we bijvoorbeeld vaker op excursie."

Reünie

Om het veertigjarig bestaan te vieren, is het op donderdag 30 juni feest voor de kinderen. Zij werken de hele dag aan een musical die ze 's avonds opvoeren in het Rijssense Parkgebouw.

Voor leerkrachten, oud-leraren en oud-leerlingen is er op de vrijdag een reünie met veel ruimte voor oude foto's, zang en muziek. Wie ooit op de school heeft gezeten of er gewerkt heeft, kan zich aanmelden via jubileum@demorgensterwierden.nl

Almelo e.o.