Volledig scherm
© News United/Bert Kamp

Beschoten Wierdenaar was niet bang bij overval: 'Ik laat me niks afpakken'

WIERDEN – De Wierdenaar die maandagochtend bij een overval aan de Korianderhof in zijn woonplaats in zijn bil werd geschoten, zegt niet bang te zijn geweest toen de daders een pistool tegen zijn slaap aandrukten. “Bang was ik niet, geen moment. Ik laat me niks afpakken. Dan moeten ze maar schieten.”

De man en zijn vrouw wilden even na half zeven hun huis verlaten, maar bij de tuinpoort werden ze teruggedrongen door twee overvallers. De vrouw kon nog naar binnen vluchten, de man bleef achter. “Ik kreeg een pistool op mijn slaap”, zegt hij. “Ik riep ‘doe het maar, als je een grote jongen bent. Schiet maar’.”

Vluchtauto
Maar geschoten werd er niet. Het slachtoffer kon zijn belagers van zich afduwen en probeerde te ontkomen. Daarbij klonk alsnog een schot. Het raakte de bewoner in zijn bil. Na het schot, en zonder buit, zijn de twee overvallers richting een auto gevlucht, waarin een handlanger zat. Met zijn drieën zijn ze richting Nijverdal gereden. Daar staken ze de auto aan de Papaverstraat in brand. De politie zoekt nog naar de overvallers en hun handlanger.

Almelo e.o.