Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Eric Braamhaar: „Ik baal ervan dat we met bezuinigingen bezig moeten zijn.” © Lenneke Lingmont

Bezuinigingen in Wierden: ‘Slapeloze nachten’ voor Eric Braamhaar

WIERDEN - De Wierdense politiek houdt het kruit droog over de voorgenomen bezuinigingen als gevolg van de extreem hoge kosten voor (jeugd)zorg. Het zal pas in de raadsvergadering van 25 september blijken of hiermee wordt ingestemd.

Dit valt op te maken uit het verloop van de raadscommissie donderdag waar de fracties praktisch alleen informatieve vragen stelden, nadat een avond eerder insprekers namens zestien verenigingen en organisaties hun niet malse kritiek spuiden over de bezuinigingsplannen van burgemeester en wethouders. Het college gaf wel aan dat deze reacties, waarvan de meeste het schrappen of flink verminderen van subsidies behelsden, veel indruk hebben gemaakt. „Het gaat ons ook aan het hart, want de bezuinigingen raken de hele Wierdense samenleving”, verklaarde wethouder Richard Kortenhoeven.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Reggestreek