Volledig scherm
PREMIUM
Riet Eshuis begon 21 jaar geleden bij de toenmalige VVD in Wierden. Inmiddels is ze coördinator van Tourist Info Wierden-Enter, dat eind dit jaar dicht gaat. © Rikkert Harink

Bezuinigingen medeoorzaak voor sluiten Tourist Info Wierden-Enter

WIERDEN/ENTER - De eerste organisatie valt om, mede als gevolg van de gemeentelijke bezuinigingen in Wierden. Tourist Info Wierden-Enter houdt eind dit jaar op te bestaan na ruim 20 jaar. Een rol speelt ook dat toeristen en vakantiegangers voor informatie steeds meer het internet afstruinen en minder vaak een balie bezoeken.

Bezoekers konden jarenlang terecht bij Tourist Info aan de Marktstraat. De vier vaste medewerksters, parttime in dienst, verhuisden eind 2018 naar een backoffice in het Wierdense raadhuis. Voor hen lag vanaf dat moment de nadruk op online marketing en digitale presentatie van lokale toeristische wetenswaardigheden. Er kwamen twee informatiepunten, bezet door vrijwillige gastvrouwen en -heren,  gehuisvest bij de Historische Kring Wederden aan de Appelhofdwarsstraat en in de musea van Enters Erfgoed aan de Hogebrink. Verder waren er nog vijf onbemande posten bij de twee bibliotheken (Wierden en Enter), Enter (schippersherberg Binnengait), Notter (Diepvrieshuisje) en Hoge Hexel (Skoap’nskot). Die sluiten uiterlijk 1 januari 2020 hun deuren.

Reggestreek