Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Boete en werkstraf voor Almeloër die Wierdenaar gebroken neus bezorgde

ALMELO/WIERDEN - In de rechtbank in Almelo kreeg Almeloër N. van der V. donderdag een taakstraf van 80 uur opgelegd, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor de mishandeling van een Wierdenaar op 19 december 2015


Behalve de taakstraf moet Van der V. een schadevergoeding van ruim 800 euro betalen aan het slachtoffer, dat een gebroken neus overhield aan het voorval. „Het was een bruiloft”, antwoordde de 28-jarige Van der V. op de vraag van de rechter of hij wat had gedronken. Na de bruiloft verplaatste de Almeloër zich naar de Aanslagdwarsstraat, waar hij zich volgens het slachtoffer en een getuige ‘erg vervelend gedroeg’. Toen het slachtoffer hem vastpakte en tot rust maande, brak de Almeloër de neus van de Wierdenaar.

Niet op te brengen
Hoe dat precies ging, kan Van der V. zich niet meer herinneren. Ook het slachtoffer en de getuige zagen de klap niet. „Hij had ineens een gebroken neus”, verklaarde een getuige. Toch achtte de officier van justitie bewezen dat Van der V. verantwoordelijk was voor het letsel. Zij eiste een taakstraf van 100 uur, waarvan 40 voorwaardelijk en een schadevergoeding van bijna 920 euro. Van der V., vader van een peuter en werkzaam in de steigerbouw, baalde vooral van de schadevergoeding. „Dat is niet op te brengen. Ik heb maar een klein loontje van 1.500 euro. Ik heb een kleine én moet de huur en verzekeringen betalen. Dat gaat hem niet worden.”

Vakantie
De suggestie van de rechter volgende week al te beginnen met de taakstraf legde Van der V. naast zich neer. „M’n eerste week vakantie in drie jaar. Ik ga genieten.”

Almelo e.o.