Boulevard Outdoor in Wierden scoort met zwembad: ‘Topidee!’

VIDEOWIERDEN - Maan, The Partysquad, Kris Kross Amsterdam en... een zwembad! Bezoekers van Boulevard Outdoor in Wierden gaan deze zaterdag niet alleen los op de muziek, maar velen genieten ook van het koele water van het mini-waterpretpark op het festivalterrein.

„We dachten eerst: een zwembad op een festival? Maar als je hier loopt, ben je blij dat je je schoenen even uit kunt doen”, zegt Emma uit Nijverdal. „Heerlijk met deze temperaturen, echt heel fijn.” 

Ze is met Monique, één van haar vriendinnen, aan het pootje baden in het speciaal voor deze editie van Boulevard Outdoor opgetuigde zwembad. Het bad, met zelfs een opblaasbare glijbaan, moet bezoekers vertier maar vooral verkoeling bieden.

Duik in recreatieplas? Mag niet!

Maar het festival is op Het Lageveld, pal naast de recreatieplas van Het Lageveld. Mogen feestgangers daar dan geen duik nemen? „Nee”, is het strenge antwoord van badmeester Tom. 

„Om twee redenen: ten eerste weten wij anders niet wie op dit feest thuishoort en wie geen kaartje heeft. Maar het heeft ook te maken met de veiligheid van onze gasten. Als mensen gaan zwemmen, zijn ze onveiliger dan wanneer ze staan.”

‘Sjansen en dansen’

En dus zijn feestgangers, om af te koelen, aangewezen op het zwembad. Daar is het voor de vrienden Maurice en Adriaan prima uit te houden. Met een Desperados in hun hand en hun voeten in het water genieten ze van het feestje. „Broodnodig met die hitte, zo’n zwembad”, zegt Adriaan. Maar later op de dag wordt er toch echt nog wel even gedanst, belooft Maurice. „Beetje sjansen, beetje dansen, biertje erbij; wat wil je nog meer?”

Ook vriendinnen Matty en Marjolein uit Almelo vinden het een topidee van Boulevard Outdoor. Marjolein: „Ik heb nog nooit een festival meegemaakt met een zwembad. Dat zouden meer festivals moeten doen, dit is echt top!”

Volledig scherm
- © Still

Reggestreek