Volledig scherm
De veteranen poseren voor de foto met Henk Robben links (met ambtsketting) en oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm in het midden (met oranje stropdas). © Gemeente Wierden

Burgemeester Robben neemt afscheid van veteranen Wierden

WIERDEN - Burgemeester Henk Robben nam donderdagavond afscheid van de veteranen in de gemeente Wierden. Dat gebeurde tijdens de Veteranendag 2019.

In de Burgerzaal van het gemeentehuis in Wierden kwamen 33 veteranen en hun partners bij elkaar voor het jaarlijkse treffen. De ontmoeting had een bijzonder karakter vanwege het afscheid van de burgemeester per 1 juni. 

Peter van Uhm

Oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm vertelde over zijn ervaringen waarbij ruimte was om vragen te stellen. De oud-commandant verloor in 2008 zijn zoon in Afghanistan. Van Uhm kreeg als ambassadeur van de Stichting Hulphond een cheque van 5.000 euro van ICT-bedrijf PinkRoccade, samenwerkingspartner van de gemeente Wierden.

Hulphond

Hij is met zijn vrouw gastgezin voor de Stichting Hulphond en heeft nu weer een pup in huis die hij gereed maakt voor de opleiding tot hulphond. De opbrengst van de verkoop van het boek 'Ik koos het wapen' dat Van Uhm schreef gaat naar hulphonden die veteranen met een posttraumatisch stress syndroom helpen.

Reggestreek