Buurtschap De Huurne tegen tracé A35

WIERDEN - Bewoners van de Wierdense buurtschap De Huurne leggen zich niet neer bij het mogelijke tracé van de A35 bij Wierden richting Nijverdal.

Dat hebben ze nogmaals laten weten in een brief aan de betrokken instanties. Het tracé dat momenteel onderzocht wordt, doorkruist hun buurtschap.

Wethouder Hans Bekke kondigde gisteravond tijdens de inforonde Grondgebied aan dat op 10 december als er weer een informatiebijeenkomst is over de doortrekking van de A35, nogmaals tekst en uitleg wordt gegeven aan de bewoners. „Ik snap heel goed dat de bewoners ongelukkig zijn met het tracé door hun buurt. maar de andere tracé’s zijn niet mogelijk door de aanwezigheid van een waterwingebied.”
Als de buurtbewoners na de informastiebijeenkomst van 10 december bij Het Anker nog steeds twijfelen aan de woorden van instanties als Rijkswatrerstaat, provincie en Vitens, is Bekke bereid een ‘onafhankelijk persoon’ in te schakelen. „Als de bewoners daar behoefte aan hebben willen wij daar aan meewerken.” Maar, zo waarschuwt Bekke voor verwachtingen, „de bewoners moeten niet het idee hebben dat daarmee het tracé toch nog verlegd wordt. Zoals het er nu voorstaat is dat niet mogelijk. De waterwinning in Nederland staat al onder druk. We krijgen het niet voor elkaar een snelweg aan te leggen dwars door zo’n gebied.”{Koptekst}

Reggestreek