Volledig scherm
CDA-Wierden wil weten of ouderen te weinig gebruik maken van subsidiemogelijkheden, zoals zorg- en huurtoeslag. © GinoPress B.V.

CDA-Wierden: Laten ouderen
subsidies liggen?

WIERDEN - De CDA-raadsfractie heeft burgemeester en wethouders vragen gesteld of ouderen in Wierden ook te weinig gebruik maken van subsidies als huur- en zorgtoeslag. 

 Uit een recent onderzoek onder 55-plussers van de landelijke ouderenbonden bleek dat veel senioren vaak geen aanspraak maken op deze financiële ondersteuning. 

Onwetendheid

Dat doen ze uit onwetendheid over het bestaan van de subsidies, ze weten ook niet welke voorwaarden gelden om die te verkrijgen en daarnaast zijn heel wat aanvraagprocedures nodeloos ingewikkeld. Het CDA wil nu horen hoe dit in Wierden te verhelpen valt.

  1. Wensboom goede doel
van kerstmarkt Wierden

    Wensboom goede doel van kerstmarkt Wierden

    WIERDEN - De Wensboom is zaterdag het goede doel van de kerstmarkt, die tussen 14.30 en 20.00 uur in het Wierdense centrum wordt georganiseerd door de lokale serviceclubs Rotary en Lions. Deze boom staat ergens op de markt. Iedere bezoeker kan daarin een wens voor een ander ophangen. Een commissie, bestaand uit leden van de serviceclubs, beoordeelt de verzoeken. De mooiste worden uitgevoerd. Hiervoor zamelen de standhouders en de vrijwilligers op de kerstmarkt het benodigde geld in.

Reggestreek