Bedenk een eigen choreografie van zo’n 30 seconden en gebruik daarbij een attribuut, is de opdracht.
Volledig scherm
Bedenk een eigen choreografie van zo’n 30 seconden en gebruik daarbij een attribuut, is de opdracht. © Dance Studio Janien

Challenge van dansschool Wierden om in beweging te blijven

WIERDEN - Van de nood een deugd maken en in beweging blijven. Dat is het doel van de choreografie-challenge van Dance Studio Janien uit Wierden.

Sinds 13 maart, de dag dat bekend werd dat ook dansscholen dicht moeten tot minstens 6 april, zijn al 60 filmpjes op de Facebookpagina van de Wierdense dansstudio geplaatst. De opdracht? Bedenk een eigen choreografie van zo’n 30 seconden en gebruik daarbij een attribuut. Film het en stuur het in met #dsjfamily.

Tijd over

Janien Schipdam, eigenaar van de dansstudio, vertelt over de achterliggende gedachte achter de challenge. „We willen graag dat iedereen in beweging blijft. Doordat de kinderen vaak tijd over hebben nu ze niet naar school kunnen, komt creativiteit naar boven. We dagen ze uit die te gebruiken.” Sommige deelnemers gebruiken ballonnen, een wc-rol of een pompon, anderen dansen met familieleden of een huisdier. De een buiten onder de carport, de ander in de woonkamer.

Door dik en dun

Voor de komende tijd liggen er nog genoeg ideeën op de plank om de leden uitdaging te geven en in beweging te houden. „Er heerst echt een familie gevoel bij ons. Leden zeggen: we steunen elkaar, door dik en dun. We maken er met zijn allen het beste van”, merkt Schipdam. 

Eindshow

Over de eindshow van de dansstudio van 6 juni wordt nog nagedacht. „De leden oefenen daar driekwart jaar voor. Ze willen dat graag aan familie en vrienden laten zien, dus we brainstormen nog. Eerst kijken wat er besloten wordt over 6 april.”

Lenigheid

Vrijdag ging de eerste online dansles online op het Youtube kanaal van de dansstudio. Ook krachttraining, rek-en strek oefeningen warming-up routines, lenigheidsoefeningen zullen daar geplaatst worden.

Reggestreek