Volledig scherm
Stichting Aahoes in conflict met uitbater Quick © Emiel Muijderman

Conflict Aahoes Aadorp escaleert

AADORP - Het langslepende conflict tussen het bestuur van de Stichting Gemeenschapscentrum Aadorp en uitbater Richard Quick van ’t Aahoes is geëscaleerd. In een kort geding eist de stichting het vertrek van Quick.

Het bestuur van de Stichting Gemeenschapscentrum Aadorp sommeert uitbater Richard Quick om het pand per 11 december leeg op te leveren. Op woensdag 7 december dient een kort geding dat de stichting tegen Quick heeft aangespannen. De rechtszaak is het voorlopige dieptepunt in een ruzie die verstrekkende gevolgen heeft in het kanaaldorp. Want het feit dat hij voor de rechter wordt gedaagd door z’n huurbaas is voor Quick reden om verschillende activiteiten die gepland stonden in het Aahoes per direct te schrappen. De jaarlijkse kerstmarkt die op 17 december en in bij ’t Aahoes zou worden gehouden gaat niet door. Saillant detail: thema van de kerstmarkt zou zijn ‘Kerst vieren we samen met elkaar’. Ook een groot darttoernooi, dat 10 december zou worden gehouden, is inmiddels geschrapt.

Quick heeft geen huurachterstand, zegt advocaat Rob Kroon van de stichting. „Maar de heer Quick heeft de huur de afgelopen 37 maanden nooit op tijd betaald. dat is slecht huurderschap.” Kroon wijst ook op de commotie die het conflict veroorzaakt in het kerkdorp. „Zo kun je niet verder met elkaar”, zegt de raadsman van de stichting. Volgens de stichting heeft Quick zich niet altijd correct gedragen tegenover de stichting. Of zoals de advocaat het verwoordt: „We hebben een hoeveelheid correspondentie van de heer Quick waar de narigheid vanaf druipt.”

Almelo e.o.