Jan (84) en Jenny (84) Wevers-Engbers bij de ereboog voor hun huis.
Volledig scherm
Jan (84) en Jenny (84) Wevers-Engbers bij de ereboog voor hun huis. © Lenneke Lingmont

De band tussen Jan en Jenny Wevers uit Zuna is in 60 jaar alleen maar sterker geworden

ZUNA - Jan (84) en Jenny (84) Wevers-Engbers zijn beide boerenkinderen. Hij werd geboren in Notter en zij in Wierden. Dinsdag vierden ze hun 60-jarig huwelijk.

Het echtpaar leerde elkaar kennen bij het Parkgebouw in Rijssen. „Dat was de plek waar je elkaar vroeger kon ontmoeten, want er was verder niets”, vertelt de bruid. „Er was gelijk een klik en de band tussen ons is in de loop der jaren alleen maar sterker geworden. We hebben veel meegemaakt met elkaar.”

Verkering

Na zes jaar verkering trouwden Jan en Jenny met elkaar. Het ouderlijk huis van Jan, een boerderij aan de Nijverdalsestraat, werd de nieuwe woonstek van het stel. „We werkten samen hard. Het was een gemengd bedrijf met veeteelt en akkerbouw”, aldus de bruidegom.

Het duurde niet lang voordat het gezin werd uitgebreid met  zeven kinderen. Jenny: „Mijn schoonmoeder zorgde voor de kinderen toen ze nog klein waren. Dan kon ik Jan helpen op de boerderij. Als boerendochter wist ik wel wat er allemaal bij komt kijken in het boerenleven.”

Verkoop

Vanwege de uitbreiding van het industrieterrein was Jan genoodzaakt om de grond rondom zijn boerderij te verkopen. En daarom werd er In 2008 een nieuw huis gebouwd aan de Petersdijk in Zuna. Daar woont het paar nu nog steeds.

De mooiste herinneringen bewaart het stel aan de tijd toen de kinderen allemaal nog thuis woonden aan de Nijverdalsestraat. „De deur stond altijd open, het was echt zoete inval. Alle kinderen hadden hun eigen kameraden en die zaten allemaal bij ons thuis. We krijgen nog steeds veel aanloop van de kinderen en ook van de kleinkinderen. En dat maakt ons dankbare mensen.”

Reggestreek