Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaresse Leny Brouwer van De Marke geflankeerd door de vaste gezichten van de snackbar, Regina Grobben en Marianne Scharphof. © Frans Nikkels

De Marke in Wierden is straks niet meer, ‘dat doet je wat’

WIERDEN - Jan (74) en Leny (71) Brouwer willen er liever nog niet aan denken, maar op 1 november komt er na ruim 50 jaar een einde aan horecabedrijf De Marke. „Gelukkig heeft iedereen begrip voor onze keuze.”

Leny pakt deze middag, aan de stamtafel in hun eigen kroeg, de zwart-wit foto’s van de schoonfamilie er nog maar eens bij. „Kijk, zo is het ooit begonnen. In 1949 aan de Vossenbeldsstraat met een snoepautomaat aan de woning.” Jans ouders leggen vervolgens met Café Sport de fundering voor De Marke. Er wordt een snelbuffet geopend, en de term ‘vijf knakworsten voor een piek bij Tante Riek’ groeit in de jaren 50 uit tot een begrip in Wierden.

  1. Amerikaans ambassadeur krijgt eerste boek over jongen uit Notter, die het ver schopte in de VS

    Amerikaans ambassa­deur krijgt eerste boek over jongen uit Notter, die het ver schopte in de VS

    WIERDEN/NOTTER - De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, neemt volgende week woensdag het eerste exemplaar in ontvangst van een boek, dat geschreven werd over de in Notter geboren Gerrit Jan Kollen (1843-1915). Hij schopte het, na emigratie naar de Verenigde Staten, tot hoogleraar wiskunde en werd daarna president van het Hope College voor universitair onderwijs in zijn woonplaats Holland (Michigan).

Reggestreek