Volledig scherm
De Schakel, vanaf zijde De Kolk, met mozaïek van Hans Morselt. © Lenneke Lingmont

De Schakel bij station Wierden zo goed als klaar

WIERDEN - De eerste fase van bouwproject ‘Welkom Wierden’ in de nieuwe stationsomgeving zit er bijna op. De Schakel is zo goed als gereed.

Als een bakstenen paleis torent De Schakel boven bomen en omliggende bebouwing uit. Van de kozijnen tot ’t metselwerk. De oplevering van het gloednieuwe complex is maandag 7 november. In de hallen en de appartementen werken bouwvakkers en monteurs met verschillende specialismen hard om het project tot een goed einde te brengen.

„We zijn mooi op schema”, zegt een trotse Jeroen Altena. De projectontwikkelaar van Nijhuis Bouw uit Rijssen is blij met het resultaat van een jaar hard werken. „Tegenslagen hebben we eigenlijk niet gehad. Het loopt in alle opzichten van een leien dakje.” Zo gesmeerd dat arbeiders in april van 2017 waarschijnlijk al aan de slag gaan met fase 2 van project ‘Welkom Wierden’, waaronder het stationsplein en de drie appartementencomplexen vallen.

Ruim
De woonruimtes in het complex zijn zo goed als klaar. Stuk voor stuk ruime appartementen met een fraai uitzicht op verschillende kanten van Wierden. De huurwoningen zijn vrijwel allemaal aan de kant van de Stationsstraat gerealiseerd en de meeste koopappartementen zijn aan de andere zijde van het gebouw te vinden.

Hoewel het project uitstekend verloopt, ligt er dus nog wel wat werk. Behalve de bouw van de twee appartementencomplexen met 15 en 22 huurwoningen, tussen de nieuw aan te leggen Spoorstraat en het spoor gaat het vooral om de aankleding van het gebied.

Voornaamste is nu dat Nijhuis gegadigden weet te vinden voor de vijf commerciële ruimtes op de begane grond van het pand.

Almelo e.o.