Onder toeziend oog van de juryleden Henriëtte Gerrits, Theo de Putter en Jeroen de Kleine boeit Thomas Pots het publiek met zijn voordracht.
Volledig scherm
Onder toeziend oog van de juryleden Henriëtte Gerrits, Theo de Putter en Jeroen de Kleine boeit Thomas Pots het publiek met zijn voordracht. © Lenneke Lingmont

Dide en Lisa winnen spannende Wierdense voorleesfinale

NOTTER - Dide Bonvanie uit Wierden en Lisa van Silfhout uit Hoge Hexel hebben de razendspannende voorleeswedstrijd van de gemeente Wierden op hun naam geschreven. De twee dames gaan Wierden vertegenwoordigen bij de regiofinale op 29 februari in Borne. 

Ga er maar aanstaan. Je hebt je klas en juf al overtuigd van je voorleestalent, maar moet dan ineens een stuk uit je favoriete boek voordragen in een bomvol Kulturhus Irene. De spanning was daarom om te snijden tijdens de Wierdense voorleesfinale, woensdagmiddag. 

Volop kwaliteit

Veertien kinderen van evenzoveel basisscholen namen het dit keer tegen elkaar, onder toeziend oog van de jury, aangevoerd door oud-wethouder Theo de Putter. Kwaliteit bleek er genoeg. Zo overtuigde Thomas Pots van de Mariaschool vroeg in de voorleeswedstrijd met een spannende passage uit ‘Julius Zebra, Bonje met de Britten’ en dook Bente Mennegat van De Roerganger in Enter met zichtbaar plezier in ‘Voor wie doe jij een moord’ van Manon Sikkel. 

Stijn Schipper mocht het spits afbijten tijdens de voorleeswedstrijd.
Volledig scherm
Stijn Schipper mocht het spits afbijten tijdens de voorleeswedstrijd. © Lenneke Lingmont

Wierdens tintje

Nienke Bouwhuis van de Wierdense basisschool Het Laar zocht het met haar boekkeuze dichtbij huis. Zij las een stuk voor uit ‘Waar is Falco?’ van de Wierdense schrijfster Ria Lazoe. Een trip down memory lane voor flink wat aanwezigen, omdat dit verhaal zich grotendeels afspeelt op de Sint Maartensmarkt van 1980. 

Winst

De winst ging uiteindelijk naar Lisa van Silfhout van De Driesprong in Hoge Hexel en Dide Bonvanie van basisschool Widerode in Wierden. De twee jongedames wisten de jury vooral te overtuigen met hun sterke stemgebruik, goede verstaanbaarheid, humoristische passages en de minstens zo belangrijke, sterke introductie. Lisa las voor uit ‘De Gorgels’ van Jochem Myjer en Dide leefde zich uit op ‘100 % Coco Berlin’. 

Famke Groote Stroek in actie.
Volledig scherm
Famke Groote Stroek in actie. © Lenneke Lingmont

Reggestreek