De gestripte BMW 540i.
Volledig scherm
De gestripte BMW 540i. © Facebook/Slag Auto’s BV

Dieven strippen bijna nieuwe BMW bij Slag Auto’s in Enter: ‘Niet leuk’

ENTER - Raymond Slag schrok zich dinsdagmorgen kapot. Een klant wees hem op één van de auto’s die voor zijn zaak Slag Auto’s langs de A1 in Enter stond. De BMW 540i bleek compleet gestript. „Tot aan het bedieningspaneel van de kachel aan toe.”

De gestripte BMW.
Volledig scherm
De gestripte BMW. © Facebook/Slag Auto’s BV

De geraffineerde roof had plaats tussen 0.00 uur en 03.00 uur ’s nachts, weet Slag na het bekijken van camerabeelden. „Daarop zijn drie mensen te zien. Twee zijn de auto aan het slopen, één rijdt de hele tijd heen en weer, vermoedelijk om de gedemonteerde onderdelen naar een andere plek te loodsen. Waarschijnlijk naar een vluchtvoertuig”, vertelt Slag desgevraagd.

De foto’s die Slag op de Facebookpagina van zijn bedrijf plaatste, spreken voor zich. Van de startklare, slechts een jaar oude BMW is weinig meer over. „De airbags zijn eruit gesloopt, evenals de navigatie-apparatuur. De koplampen en bumpers zijn verwijderd, de velgen zijn weg. Zelfs het bedieningspaneel van de kachel is foetsie.”

Alarm

De auto beschikt over een alarmsysteem. „Maar vermoedelijk hebben de daders die bedrading doorgeknipt. Alle draden zijn namelijk kapot.” Ook het pand van Slag Auto’s heeft een anti-inbraaksysteem. „Maar dat werkt als er binnen in het pand iets gebeurt. Deze roof had buiten plaats.”

Gelukkig heeft hij de camerabeelden nog. „Daarop zien we drie mensen, plus een voertuig dat heen en weer rijdt. Het kenteken van dat voertuig is zichtbaar, dat is ondertussen ook bekend bij de politie. We hebben uiteraard aangifte gedaan.”

Slag Auto’s is gevestigd langs de weg van Enter naar Rijssen, vlakbij de afrit van de A1. Maar hoop dat iemand iets gezien heeft, koestert Slag niet of nauwelijks. „Ja, het is een drukke plek. Op de camerabeelden zien we ook wel dat er mensen over de doorgaande weg rijden. Maar het was tegelijkertijd pikkedonker.”

‘Via internet verkocht’

Hij rekent er niet op dat hij de auto-onderdelen ooit terugziet. „Die worden op internet gezet en verkocht. Zo’n setje banden met velgen levert zo 2.000 à 3.000 euro op.” 

De totale schade schat hij op circa 30.000 euro. „We zijn verzekerd, maar dit is niet leuk. Naast de gestripte BMW stond nog een andere dure BMW. Die heb ik nu maar naar binnen gehaald.”

Volledig scherm
© Facebook/Slag Auto’s BV
Volledig scherm
© Facebook/Slag Auto’s BV

Reggestreek