Volledig scherm
PREMIUM
Zo kan het gaan. Eerder werd met en feestje activiteitencentrum ’t Zumpke heropend, nu hangen er donkere wolken boven deze en meer initiatieven in Wierden. Voormalig wethouder Theo de Putter “Dit geeft een kaalslag in het verenigingsleven waar Wierden veel last van blijft houden, ook als de financiën allang weer op peil zijn.” © Lenneke Lingmont

Door kaalslag in verenigingsleven van Wierden: ‘Een saaie slaapwijk van Almelo dreigt’

WIERDEN - Meerdere verenigingen en organisaties uit Wierden en Enter sluiten een opheffing niet uit als de politiek eind deze maand instemt met de forse bezuinigingen op hun subsidies. Ze vroegen de gemeenteraad deze week dan ook om eind deze maand deze suggesties van burgemeester en wethouders af te wijzen.

De getroffen clubs en instellingen kregen in Wierdense raadszaal de gelegenheid om hun kritiek te spuien op de aangekondigde financiële ombuigingsronde, die voortvloeit uit de extreem hoge kosten voor (jeugd)zorg. De eerste inspreker, voorzitter Theo de Putter van de Culturele Raad Wierden die vanaf 2021 de helft minder aan subsidie ontvangt (6.500 euro dan), verwoordde het meteen treffend. 

Reggestreek