Volledig scherm
© Getty Images

Een record? Bromfiets in Wierden haalt de 123 kilometer per uur

WIERDEN - Er worden geen boeken over bijgehouden. Maar het is een potentiële recordhouder, de bromfietser die dinsdag is aangehouden tijdens een grote politiecontrole in Wierden.

De bromfiets van de jongen was namelijk in staat om 123 kilometer per uur te rijden. Voor alle duidelijkheid: 45 km per uur is toegestaan. Het enorme vermogen van de bromfiets bleek op de rollenbank, waar agenten even vol gas gaven.  Meer details over bromfiets en bestuurder kon de politie niet geven, „het was een schakelbrommer een crossmodel.” 

De bromfiets is niet in beslag genomen, maar de eigenaar mocht er niet meer op rijden en moest lopend naar huis. De bromfiets heeft een WOK-status gekregen. Dat betekent dat het voertuig - voorzien van alle originele onderdelen - opnieuw ter keuring moet worden aangeboden. De bestuurder krijgt tevens een bekeuring. 

Deurwaarder

De bromfietsers is van de weg gehaald tijdens een zogeheten multi veiligheidscontrole op de Rijssensestraat/Stegeboersweg. Daar deden tientallen medewerkers van politie, Belastingdienst en de Rijksdienst voor het Wegverkeer aan mee. Deurwaarders hebben op vijf voertuigen beslag gelegd, zonder dat deze afgevoerd werden. Vier voertuigen zijn meteen in beslag genomen en afgevoerd door een bergingsbedrijf. Door de deurwaarders is er aan openstaande vorderingen ter plekke voor 22.964,- direct geïnd. De politie heeft tijdens de controle meerdere bekeuringen uitgeschreven. Onder meer voor het niet dragen van de autogordel. Ook gingen twaalf automobilisten op de bon omdat ze de mobiele telefoon tijdens autorijden vast hielden.

Reggestreek