Volledig scherm
Kinderen inspecteren baby Ben. © Bert Kamp

Eerste editie MammaCafé in Enter

ENTER - In Wierden was het MammaCafé vorige week al begonnen. Gisteren mochten ook Enterse moeders met hun kroost naar de ‘kroeg’.

De opkomst in Enter valt een beetje tegen, vinden Judith Verbij en Anita Kockx, beiden werkzaam bij beide bibliotheken. Slechts een paar moeders en zes kindjes zijn bij de eerste bijeenkomst van het Enterse MammaCafé aanwezig. „In Wierden was de opkomst groot met twaalf moeders en zo’n 25 kinderen. Het moet in Enter misschien nog wat meer bekendheid krijgen”, aldus Verbeij. Kockx vult aan: „Als het van mond tot mond gaat, groeit het wel.”


Het MammaCafé is tot stand gekomen door de bibliotheken in Wierden en Enter, de gemeente Wierden, Loes (Centrum voor jeugd en gezin -red.) en verloskundigenpraktijk Verwacht. Verbeij vindt de bibliotheken een prima locatie voor het MammaCafé. „We kunnen hier ook het belang van voorlezen laten zien. Als je baby een halfjaar oud is, kun je hem of haar al goed voorlezen. Ouders denken vaak dat het kind dan nog te jong is, maar het heeft wel degelijk een positief effect voor de toekomst.”

Almelo e.o.