Volledig scherm
© Wouter Borre

Eindelijk begint nieuwbouw bergingsbedrijf Wolves Wierden

WIERDEN/RECTUM - Alle rechtszaken ten spijt, bouw van kantoor met bedrijfshal gaat door. De schop mag de grond in. Firma Wolves begint aan bouw van nieuw hoofdkantoor. Dat moet in mei gereed zijn.

Feeststemming bij Wolves Autoberging. Eindelijk is de bouw van het nieuwe hoofdkantoor en de bedrijfshal aan de Ypeloschoolweg begonnen. Samen met burgemeester Henk Robben gaf oprichter Egbert Wolves woensdagmiddag het startsein voor de nieuwbouw.

De aanloop naar de uitvoering is er een van vele jaren geweest. Jaren die in het teken staan van rechtszaken en de Raad van State, omdat buurtbewoners zich zorgen maken over de gevolgen. Zij zien de geplande opslag van autowrakken, olieresten en chemische stoffen als een potentieel gevaar voor de gezondheid. Ook zou het ten koste gaan van de grondwaarde. Uiteindelijk schiet de Raad van State de kritische noten af.

Hoofdkantoor
De staatsraad ziet de opslag als een onderdeel van de bergingswerkzaamheden en meent dat Wolves daarom nog geen afvalverwerkingsbedrijf is.
Het nieuwe pand van Wolves moet dienen als hoofdkantoor. „Dat betekent dat een groot deel van de mensen die momenteel in de hoofdvestiging in Apeldoorn werken naar Wierden komt. De vestiging in Apeldoorn wordt kleinschaliger”, zegt directielid Ingrid Wolves. In totaal gaat het om ongeveer 30 medewerkers. „Momenteel worden de bergingsactiviteiten in het land gecoördineerd vanuit Apeldoorn. In Wierden doen we het buitenlandtransport en de werkzaamheden in de directe omgeving. Dat gaat dan dus verschuiven.”

Het naastgelegen gebouw van Wolves aan de Ypeloschoolweg wacht sloop. „Dat pand heeft de beste tijd inmiddels wel gehad, dus laten we dat slopen. Op de locatie waar het gebouw nu staat, komen parkeerplekken en ruimte voor afgesleepte auto’s.”

Verhuizen
Het is de bedoeling dat de nieuwbouw in mei 2017 gereed is. Tot die tijd blijft de Wierdense afdeling van het bedrijf werken vanuit het oude pand. „We hopen in mei over te kunnen, want tegen die tijd begint voor ons het hoofdseizoen. Als bedrijf moeten we het meest in actie komen in de zomer, wanneer mensen met hun auto’s op vakantie gaan.”

Almelo e.o.