Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Enterse Marissa Otten stopt wielercarrière

ENTER - De Enterse Marissa Otten (26) stopt met wielrennen op hoog niveau. Een enorme verrassing is haar keuze niet, omdat ze eerder dit jaar al gemeld had dat dit wel eens haar laatste wielerseizoen zou kunnen zijn.


Otten voegt nu daad bij het woord, nadat ze afgelopen weekeinde nog meereed bij de wereldbekerwedstrijd in de Zweedse plaats Vargarda. Die prestigieuze strijd blijkt dus ook de laatste wielerwedstrijd te zijn. Naderhand gaf ze bij haar ploeg Lensworld-Zannata aan dat ze stopt als profrenster.
De wielrenster gold lange tijd als een groot talent. Zo werd ze afgelopen jaar nog tweede bij het districtskampioenschap tijdrijden en elfde bij de Ronde van Enter. Een vijftal seizoenen lang reed de Enterse voor professionele ploegen, waaronder CyclelivePlus, Parkhotel Valkenburg en Boels-Dolmans. Gedurende haar carrière stond Otten bekend als een echte teamplayer die eigen succes op het tweede plan zette.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek