Volledig scherm
Het gebouw van de openbare basisschool De Touwladder in Wierden kan het beste worden gebruikt voor enige vorm van kinderopvang. © Lenneke Lingmont Fotografie

Gebouw Touwladder in Wierden meest geschikt voor kinderopvang

WIERDEN - Kinderopvang (kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of peuterspeelzaal) is de beste invulling voor basisschool De Touwladder aan de Schoolstraat, die na de zomervakantie leegstaat. 

Dat vindt althans 23 procent van de 33 organisaties en 143 particulieren, die op de site wierden.ikpraatmee.nl. een suggestie hebben achtergelaten voor de toekomstige invulling van dit gebouw.

425 ideeën 

De inzenders kwamen met 425 ideeën, die nogal uiteenlopen en ook lang niet allemaal financieel haalbaar zijn. Ongeveer 16 procent is voorstander van een culturele bestemming voor de school als een museum of muziektheater. Circa 8 procent vindt dat de school het beste kan worden gebruikt voor dagopvang of dagbesteding van bepaalde groepen.

 Meepraten

Het leegstaande schoolgebouw valt terug naar de gemeente Wierden, die haar inwoners via de genoemde website de mogelijkheid bood mee te praten over het gewenste hergebruik van dit pand. De gemeente was benieuwd welke huurders zij graag in dit gebouw zien en wilde weten welke organisaties eventueel interesse hebben in een ruimte van De Touwladder. Belangstellenden kregen op 5 april de mogelijkheid de openbare school te bezichtigen. De gemeente is blij met ‘het overweldigende aantal reacties en ideeën.’ 

Reggestreek