Gemeenteraad Wierden verwacht landelijke winst voor de VVD

WIERDEN - Volgens de raadsleden van de gemeente Wierden gaat de VVD de landelijke verkiezingen van volgende week woensdag 15 maart winnen. 

Burgemeester Henk Robben peilde de afgelopen weken de verwachtingen bij de Wierdense raadsleden. Eerder deze week presenteerde hij de resultaten van de lokale peiling.

De raad van Wierden verwacht dat de VVD 27 zetels in de wacht sleept, gevolgd door de PVV met 23 zetels. Het CDA behaalt 20 zetels en D66 17 zetels. Net als in de landelijke peilingen groeit GroenLinks volgens de raadsleden flink, met als eindresultaat 15 zetels. De SP volgt met 13 zetels, de PvdA krijgt er 12, de ChristenUnie 6, 50Plus 5 en PvdD 4 zetels. De SGP krijgt er eveneens 4 en DENK mag plaatsnemen op 2 zetels. Hekkensluiter is Forum voor Democratie met 1 zetel.

Het raadslid dat er het dichtst bij zit, krijgt een prijs.

Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wierden. © Dinand Buisman
  1. Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

Reggestreek