Volledig scherm
Modehuis ter Morsche. © Google Streetview

Groen licht voor huizenbouw bij winkelpand Wierden

WIERDEN - Tegen de voorgenomen bouw van drie woningen bij het winkelpand van Modehuys Ter Morsche aan de Wierdense Nijverdalsestraat zijn geen bezwaren ingediend door omwonenden of andere belanghebbenden. Het kan nu uitgevoerd worden.

De eigenaar van het perceel vindt dat de mogelijkheden daarvan nu niet volledig benut worden. Daarom diende hij bij de gemeente een verzoek in voor de ver- en nieuwbouw. Er bevindt zich nu al een appartement boven de rechterkant van de winkel. Links ontbreekt dat nog en daardoor valt het enigszins uit de maat aan de Nijverdalsestraat. Want het hele straatbeeld bestaat hier uit winkelpanden met daarboven flats. Het is de bedoeling dat het bestaande appartement in eenzellde stijl wordt herbouwd als het nieuwe. Dit bezorgt het gebied een kwaliteitsimpuls.

Rommelig

Het perceel loopt aan de achterzijde door tot aan het parkeerterrein aan de Bongerd en is nog een rommelige open plek met een haag ter afscheiding. Het wordt omringd door bebouwing. Hier past woningbouw ook beter.

Hier worden twee nieuwe appartementen toegestaan. Die moeten geschikt zijn voor bewoning door senioren. Ze worden levensloopbestendig, zodat alle voorziening op één verdieping - de begane grond - zijn te vinden. Deze twee woningen worden twee-onder-een-kap. Daar blijkt in Wierden veel vraag naar te zijn in het goedkope en het middeldure segment van de woningmarkt. De eigenaar van het perceel is van plan de huizen in de middeldure prijsklasse aan te bieden. Op het binnenterrein komt parkeerruimte voor de toekomstige bewoners.

Reggestreek