Volledig scherm
Het ruim 16 hectare grote terrein aan de Enkelaarsweg in het Markelose buitengebied waar twee nieuwe landgoederen moeten komen. © De Keujer Makelaars & Rentmeesters

Groen licht voor kavels projectontwikkelaar uit Enter

MARKELO/ENTER - Niets staat twee landgoederen aan de Enkelaarsweg in het bosrijke en heuvelachtige buitengebied van Markelo meer in de weg. Er hebben zich vijf gegadigden gemeld voor het project van ontwikkelaar RG Investments uit Enter.

RG Investments uit Enter heeft Harold Pullen van De Keujer Makelaars & Rentmeesters ingeschakeld voor de verkoop van de kavels. In het bestemmingsplan is een hamerstuk voor de gemeenteraad. Na dinsdag 26 november krijgen vijf geïnteresseerden uit de regio en het Westen bericht van Pullen: Of ze nog steeds belangstelling hebben voor één van de twee kavels voor een landgoed op een van de mooiste plekken in het Markelose buitengebied?

Zienswijzen

Toen de plannen voor beide landgoederen vorig jaar bekend werden, duurde het niet lang of een echtpaar uit ’t Gooi meldde zich als geïnteresseerde bij Pullen. Inmiddels is het aantal belangstellenden gestegen tot vijf. Ze komen niet alleen uit het Westen, maar ook uit de regio, meldt de rentmeester. Pullen: „Ze reageerden allemaal onder het voorbehoud dat het plan eerst definitief moest worden en er geen problemen zouden komen door het indienen van zienswijzen. Gelukkig zijn er geen bezwaren ingediend.”

Landhuis

De meeste kandidaten hebben interesse in de grootste kavel van 7,7 hectare met een prijsindicatie van 695.000 euro. Daar kan, zoals Pullen zegt, ‘een echt landhuis/havezate met statuur’ met een inhoud van minimaal 1000 kubieke meter op worden gebouwd. Hij houdt rekening met een villa van 1500 tot 2000 kubieke meter. Op het kleinere perceel van 5 hectare en een prijsindicatie van 475.000 euro kan een huis van maximaal 750 kubieke meter komen.

Reggestreek