Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Holtense genomineerd voor 'Hulp van het Jaar'

HOLTEN - Marjolein van Boheemen is met haar dagbesteding en paardencoaching genomineerd voor de verkiezing 'Hulp van het Jaar'.

In oktober begon Van Boheemen met haar particuliere dagbesteding in Holten. Haar eerste en tot nu toe enige deelnemer Harm-Jan Jansen is zo tevreden over haar dat hij op heeft gegeven voor de landelijke 'Hulp van het Jaar' verkiezing. Uit alle opgegeven weldoeners zijn de 10 finalisten gekozen.

Zesde
Tot eind november kan er via de website hulpvanhetjaar.nl gestemd worden op de genomineerden van de Hulp van het Jaar-verkiezing Op dit moment staat de Holtense met 47 stemmen op plaats zes in de ranking. Maar als het aan Harm-Jan ligt, wint Marjolein. „Marjolein verdient het om te winnen, zij is bijzonder en laat mij mezelf zijn”, legt hij uit. Waar Harm-Jan echt voor de winst gaat is Van Boheemen vooral trots dat ze genomineerd is, voor haar is deze nominatie al een bekroning op haar werk.

Blij
Niet alleen Marjolein is voor Harm-Jan onmisbaar. Ook andersom is zij heel blij met zijn aanwezigheid. „Hij is voor mij meer dan alleen een deelnemer van de dagbesteding.”

Naast de dagbesteding houdt Marjolein zich ook bezig met paardencoaching. Met behulp van pony’s en paarden begeleidt ze kinderen met een hulpvraag. Dat zijn niet alleen kinderen met een beperking, maar bijvoorbeeld ook kinderen die erg gepest zijn en het lastig vinden om weer in contact te komen met anderen. Marjolein laat de kinderen met dieren omgaan en gebruikt dit om het gedrag van een kind te reflecteren.

Almelo e.o.