Volledig scherm
Vorig jaar was de Wierdense ijsbaan één van de eerste banen in Nederland die openging. © Lenneke Lingmont

IJsbaan Wierden mogelijk woensdagavond open

WIERDEN - De ijsbaan van de Wierdense IJsclub (WIJC) gaat mogelijk woensdagavond al open. De hele dag wordt er alles aan gedaan om de omstandigheden voor het ijs zo ideaal mogelijk te maken. 

Om 16.00 uur gaat de ijsmeester het ijs keuren en naar verwachting volgt er om 18.00 uur uitsluitsel of de baan woensdagavond open kan of niet. „En als we dan opengaan, gaan we voor iedereen open”, zegt Erna Vinkers van de WIJC. Eerdere jaren mochten allereerst de ijsclubleden het ijs op, maar de Wierdense IJsclub kan de inkomsten volgens Vinkers goed gebruiken. 

De ijsbaan op sportpark 't Lageveld is de rest van het jaar in gebruik als skeelerbaan voor de clubleden. Als er een serieuze winterperiode aan zit te komen, zet het clubbestuur de baan onder water. De ijsbaan in Wierden was tijdens de vorstperiode in 2017 één van de eerste banen die open ging voor publiek.

„Het hangt deze woensdag allemaal af van de dagtemperatuur. We houden de zon scherp in de gaten. Als het iets onder 0 graden blijft, zitten we waarschijnlijk goed”, geeft Vinkers aan. „Mocht het woensdagavond niet lukken, proberen we natuurlijk om donderdag alsnog open te gaan.”

Op de Facebookpagina van WIJC en de website wordt de verwachting de hele dag bijgehouden. Als er uitsluitsel is, verschijnt dat direct op www.wierdense-ijsclub.nl.

Reggestreek