Volledig scherm
© Rikkert Harink

Indoor Wierden: spektakel met pony-vierspannen

WIERDEN/HOGE HEXEL - Deze week verschijnt de internationale, hippische top aan de start bij de Indoor Wierden in manage De Vossenbos. Zaterdag was de aftrap met een nieuw onderdeel: de pony-vierspan.

In volle galop gaat het vierspan Shetlandpony’s van Nederlands kampioen Marijke Hammink door de rijhal. Op naar de volgende hindernis, letterlijk van A naar B. Bij de bocht gaat de rem erop en manoeuvreren de pony’s behendig van links naar rechts om vervolgens met een scherpe bocht in volle snelheid op het volgende onderdeel aan te rijden.

De pony vierspannen zorgen voor spektakel bij de indoor Wierden. Een nieuw onderdeel. ,,We hebben dit onderdeel op veler verzoek van het publiek toegevoegd,” weet voorzitter Raymond Spekenbrink te vertellen. ,,Pony’s zijn wendbaarder dan paarden en het gaat er fanatiek aan toe.”

Het is de veertigste editie van Indoor Wierden die aftrapt met de internationale menwedstrijd. ,,Bij de twee- en vierspan paarden rijdt de wereldtop mee. En dat geldt ook voor de rest van de week bij de springwedstrijden waar ruiters op Olympisch niveau meerijden.'

De Indoor Wierden vindt plaats in manege De Vossenbos en duurt tot en met zaterdag.

Almelo e.o.