Kinderopvang Wierden luidt noodklok: 104 kinderen mogelijk zonder opvang

videoWIERDEN - Er dreigen 104 kinderen geen gebruik meer te kunnen maken van de buitenschoolse opvang van Columbus Junior, als die voorziening uit de vroegere school De Touwladder aan de Schoolstraat in Wierden moet verdwijnen. In heel het dorp is geen alternatieve locatie voorhanden.

Volledig scherm
Kirsten Hegeman (links, lid oudercommissie Kajuit) en senior-regiomanager Mirjam Swagerman (rechts) van Columbus Junior. © Screenshot Tubantia

De noodklok werd dinsdagavond geluid in de raadscommissie Bestuur, Financiën en Maatschappelijke Ontwikkeling door vertegenwoordigers van Columbus Junior, die afgezien van de twee dependances in Wierden in Twente 48 vestigingen heeft.

„We deden al in 2017 een aanbod bij de gemeente om het gebouw van De Touwladder over te nemen”, zei regiomanager Wendy la Bastille van Columbus Junior. Daar viel toen niet over te praten, want Wierden wilde het pand alleen maar aan ons verhuren.” 

Dat bod staat nog steeds, maar burgemeester en wethouders zijn nu voornemens het gebouw via een openbare veiling te verkopen aan de hoogste bieder. Er blijft vooralsnog wel een bestemming van maatschappelijk vastgoed aan De Touwladder hangen.

Reggestreek