Stephan Velnaar van de gemeente plaatst afzetborden, om de kern van het centrum af te sluiten voor auto's.
Volledig scherm
Stephan Velnaar van de gemeente plaatst afzetborden, om de kern van het centrum af te sluiten voor auto's. © Carlo ter Ellen DTCT

'Kopen en weg, dat is de kracht van Wierden'

De proef met een autoluw centrum is vrijdag gestart. Het project stuit op veel weerstand onder winkeliers en winkelend publiek.

 1. Jeroen (33), Rob (39) en Robert (33) stoppen met hun banen om van hun passie werk te maken: de beste wijn maken in Twente
  PREMIUM

  Jeroen (33), Rob (39) en Robert (33) stoppen met hun banen om van hun passie werk te maken: de beste wijn maken in Twente

  GEESTEREN/WIERDEN - Altijd al gedroomd van een leven als wijnboer? Ga dan bij Jeroen, Rob en Robert in de leer. Het gezelschap, beter bekend als De Wijnmakers, opent dit najaar een wijnacademie. Niet op de huidige thuisbasis in het Wierdense Rectum, maar op het Land van Maas en Webbink bij Geesteren. Een droomlocatie, waar ze ook een eigen restaurant beginnen.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Op vakantie voor zon, strand en God? Niet meer in Wierden, want campingkerk sluit tentflappen
  PREMIUM

  Op vakantie voor zon, strand en God? Niet meer in Wierden, want camping­kerk sluit tentflap­pen

  ZUNA/WIERDEN - Stel, je hebt vakantie en bent lekker de hort op. Dan denk je er toch niet zo snel aan om naar de kerk te gaan? Veel mensen wel, want zeker veertig jaar lang zat de campingkerk op ’t Mölke tussen Wierden en Rijssen bomvol. Maar gelovige vakantiegangers kunnen een stille zomer tegemoet zien. De bekende witte tent blijft leeg. „Ze hingen er soms met de benen uit.”
 3. Nijverdal krijgt nog even een vileine sneer tijdens kleurrijk Pride Event, want wat weten wij er in ons ‘kleine dorpje’ nou van?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Nijverdal krijgt nog even een vileine sneer tijdens kleurrijk Pride Event, want wat weten wij er in ons ‘kleine dorpje’ nou van?

  REGGESTREEK - Week 28 van 2022 gaat ongetwijfeld de boeken in als de week van het Pride Event in Nijverdal. Een kleurrijke uiting van gender- en seksuele diversiteit, onder aanvoering van 3FM-radio-dj Timur Perlin en de Nijverdalse Kimberley Kooi (20). Mooi dat het kan en kennelijk is het hard nodig in een ‘klein, conservatief en gelovig dorp’ als Nijverdal.

Reggestreek