Volledig scherm
© News United | Kevin Sand

Lageveld dicht om te zoeken naar vermiste vrouw

WIERDEN - Zoekteams van de brandweer en de politie hervatten vanochtend om elf uur bij recreatieplas Het Lageveld de zoektocht naar een vermiste vrouw. Daarbij worden duikers en speurhonden ingezet.

Gisteravond rond zeven uur werd er melding gedaan van de vermissing. Het zou om een vrouw gaan die vaker op Het Lageveld komt. Er is tot laat in de avond gezocht, met onder meer duikers en een politiehelikopter, maar de vrouw werd niet gevonden.

Gesloten
Het Lageveld blijft vandaag de hele dag dicht, zegt parkmanager René Nollen. Dat gebeurt op verzoek van de politie en de brandweer. De zoekteams willen in alle rust kunnen werken en willen voorkomen dat het water vertroebeld raakt door zwemmers. Mocht bovendien een stoffelijk overschot aanwezig zijn, dan willen politie en brandweer dat beeld eventuele bezoekers onthouden.

Machteloos
Nollen was gisteravond en vanochtend vroeg op het verlaten Lageveld. Hij zei zich machteloos te hebben gevoeld. De zoekteams hebben het voor het zeggen en kunnen zijn informatie goed gebruiken. “Ik ken de situatie natuurlijk. Dan willen ze bijvoorbeeld weten waar er onder water wat diepere gaten zitten”, zegt Nollen.

Rotgevoel
De beheerder heeft een vermissing één keer eerder meegemaakt. “Dat was zes jaar geleden, toen een Pool was verdwenen”, vertelt hij. “Ook toen is er in het water gezocht, omdat je daar toch het eerst aan denkt. Maar uiteindelijk werd hij in de bosjes gevonden. Het was zelfmoord”. Hij zegt dat hij er met ‘een rotgevoel’ rondloopt. Ook als de vrouw in de loop van de ochtend wordt gevonden, blijft Het Lageveld dicht.

Almelo e.o.