Volledig scherm
Vrijwilligers van van stichting Het Levende Dorp leggen een hartvormig labyrint aan bij Het Lageveld © Bert Kamp

'Levende kunst' als extra attractie voor Het Lageveld

WIERDEN - Het Lageveld in Wierden heeft er sinds vrijdag een nieuwe attractie bij. Een hartvormig labyrint van duizend rode en roze geraniums.

Het is een idee van Monique Booij, één van de vrijwilligsters van stichting Het Levende Dorp. Deze stichting gaat de komende drie jaar Het Lageveld verduurzamen met de bouw en aanleg van 'levende kunst', kunstwerken gemaakt van (fruit)bomen en bloemen.

,,Die hartvorm staat symbool voor de liefde," legt Monique uit. "Er is zoveel oorlog in de wereld, we moeten terug naar het voelen van liefde." Om te komen tot die liefde is het volgens Monique belangrijk om tot jezelf te komen. ,,En daarom leggen we het als een labyrint aan. Door een labyrint loop je heel bewust, waardoor je meer tot jezelf komt."

Het labyrint vormt het hart van het eerste driedaagse Living Village Festival, dat stichting Het Levende Dorp hier medio september houdt. Allesbehalve een doorsnee evenement. Geen tenten waar vooral wordt gefeest, maar een festival waar iedereen mee kan helpen met het bouwen van levende kunstwerken.

Almelo e.o.