Volledig scherm
De lokale omroep Wierden klopt aan bij de gemeente voor een subsidie. © ANP Kippa

Lokale omroep Wierden vraagt gemeente om subsidie

WIERDEN - De lokale omroep van Wierden die deze zomer een doorstart maakte onder de namen Twente FM en Twente TV, lijkt in aanmerking te willen komen voor een gemeentelijke subsidie.

Er is daarvoor bij de gemeente een aanvraag ingediend, Daaraan is ook een toekomstplan voor de zender toegevoegd . Burgemeester en wethouder gaan snel in overleg met de omroep. 

Doorstart

Regio FM in Wierden maakt per 1 juli een doorstart met RTV Noordoost Twente en gaat op radio en tv verder als Twente FM en Twente TV. Daardoor lijkt het voortbestaan van de lokale omroep gewaarborgd. Regio FM moest eind maart na 26 jaar stoppen met uitzenden, vanwege financiële problemen. 

 RTV Noordoost Twente maakt radio, televisie en internet voor de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Reggestreek