Volledig scherm
© Bert Kamp

Man (24) uit Wierden komt om het leven bij ongeval op A1

RIJSSEN - Bij het ongeval op de A1 bij Rijssen woensdagmiddag is een 24-jarige man uit Wierden om het leven gekomen. De snelweg was na het ongeval uren afgesloten, wat voor grote opstoppingen zorgde op zowel de A1 als op de omleidingsroutes. De ANWB sprak van ‘een chaotische avondspits’.

Het 24-jarige slachtoffer reed woensdag rond 12.30 uur met zijn bestelbus over de A1 bij Rijssen, toen hij frontaal op een stilstaande vrachtwagen voor hem reed. De Wierdenaar overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur voor hem was stil komen te staan vanwege een kleine file, veroorzaakt door een aanrijding verderop. Naar de toedracht van het dodelijke ongeval wordt nog onderzoek gedaan.

Lange files

De snelweg was na het dodelijke ongeval uren volledig afgesloten. Pas om half zes werd de weg weer vrijgegeven. Verkeer dat zich achter het ongeval had opgehoopt, werd omgeleid via de af- en oprit van de snelweg. Achterin de file gebeurden ook ongelukken, met daar alleen wat materiële schade. De file stapelde zich vervolgens verder op, met op het hoogtepunt een vertraging van anderhalf uur.

Omleidingsroutes

Ook op de omleidingsroutes was het aansluiten geblazen. Automobilisten op de N35 van Zwolle naar Almelo deden er een uur langer over en op de N344 richting Holten liep de vertraging op tot zeker een half uur. Rond half zes werd de A1 weer vrijgegeven, waarna de files langzaam oplosten.

Reggestreek