Volledig scherm
© ANP XTRA

Met coke en alcohol op weg naar date in Enter

ENTER/ALMELO - Officier van justitie is verbaasd dat Almeloër G. onder invloed van alcohol en drugs naar een date in Enter gaat.

Hij was op weg naar een date en had z'n auto in Enter even aan de kant gezet.  Het rijgedrag van de 46-jarige Almeloër G. was agenten op 30 oktober vorig jaar al opgevallen. Reden voor een controle. Maar tijdens het korte gesprek met de politie bekent G. tevens dat hij cocaïne had gebruikt. Hij is blij dat hij is aangehouden in deze voor hem slechte periode in z'n leven, „ik heb wat gesnoven, dan weten jullie dat...”

Hardleers

De man heeft 320 microgram coke per liter bloed in z'n lichaam en 360 microgram alcohol, zo blijkt uit onderzoek. Het is niet de eerste keer dat G. met drank op achter het stuur zat, blijkt maandag tijdens de strafzaak tegen de Almeloër. In 2017 is hij ook al eens gepakt voor rijden met alcohol. De verdachte is bovendien hardleers, want ondanks het feit dat hij geen rijbewijs meer heeft is hij enkele weken geleden toch weer achter het stuur van z’n auto aangetroffen. Daar moet hij zich overigens binnenkort nog bij de rechtbank voor verantwoorden. Tegen de politierechter zegt de Almeloër dat hij inmiddels z'n leaseauto heeft ingeleverd en dat hij hulp heeft gezocht bij Tactus verslavingszorg.

Tol

De tol die de man moet betalen is hoog: het rijbewijs is hij definitief kwijt, pas in mei volgend jaar kan hij mogelijk opnieuw examen doen. De politierechter veroordeelt hem tot een werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van twaalf maanden met een proeftijd van drie jaar. Dat laatste onderdeel van de straf gaat overigens pas in als G. weer een rijbewijs heeft.

Reggestreek