Volledig scherm
Janien Schipdam begint een nieuwe dansschool in Wierden. © Lenneke Lingmont Fotografie

Met eigen dansschool in Wierden wordt droom Janien Schipdam waar

WIERDEN - Van kinds af aan wilde ze al haar eigen dansschool beginnen. Binnenkort gaat de droom van Janien Schipdam (39) uit Wierden in vervulling.

Zo trots als een pauw loopt ze door haar nieuwe dansstudio aan de Handelsweg 10 in Wierden, achter tenniscentrum De Stouwe. In twee grote, compleet gerenoveerde danszalen wordt over een tijdje dansles gegeven aan een kleine 300 leden. Janien Schipdam (39) ziet tijdens de opening van haar Dance Studio Janien op zaterdag 2 september een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Het beheren van een eigen dansschool is iets waar ze al van kinds af aan over droomt: "Het voelt dan ook ontzettend goed nu het dichtbij komt."

De meeste leden komen van de onlangs opgeheven dansvereniging Intense, waar Schipdam zelf de laatste zestien jaar les heeft gegeven. Dat er is gekozen voor een compleet nieuwe dansschool, heeft meerdere redenen. "We hebben nu een eigen locatie. Waardoor we meer uren les kunnen geven", aldus Schipdam. "De kwaliteit van de lessen gaat omhoog doordat we kleinere lesgroepen hebben. Ook is er ruimte voor nieuwe onderdelen. Iedereen vanaf 2,5 jaar is welkom."

Professioneel

In Dance Studio Janien geven straks zeven meiden les. Nog eens twintig meiden assisteren daarbij. "Ook krijgen we een eigen visagiste, fotograaf en EHBO'ers", zegt Schipdam trots. "We maken echt een slag op het gebied van professionaliteit."

Quote

We hebben het met elkaar naar een hoog niveau gebracht.

Janien Schipdam

Schipdams specialiteit is jazzdans. Met de succesvolle jazzgroep boven twintig jaar heeft ze dit jaar alles gewonnen wat er te winnen viel. De groep werd Nederlands kampioen en mag over een tijdje zelfs uitkomen op het WK. "Onze opleiding, gedrevenheid en passie spelen zeker een rol in dat succes. We hebben het met elkaar naar een hoog niveau gebracht. De meiden komen overigens niet alleen uit Wierden, maar ook uit omliggende plaatsen als Almelo, Vriezenveen en Nijverdal."

Opening

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 2 september. Het begint die dag om 11.00 uur. Verschillende groepen laten in een dagvullend programma een aantal dansen zien en er kunnen workshops worden gevolgd . Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken, staat er een springkussen en is er een kleurwedstrijd. Vanaf 15.30 uur is er een danceparty voor jong en oud.

www.dancestudiojanien.nl

Reggestreek