Volledig scherm
Een houtkunstenaar maakt een eekhoorn van een houten boomstam. © Frans Nikkels

Nieuwe natuurspeelplaats geopend in Wierden

WIERDEN - Er is schooljeugd die het met veel minder ruimte moet doen. Maar de leerlingen van de Kluinveenschool hebben het geluk dat hun school buiten de bebouwde kom ligt. De scholieren hebben nu hun eigen natuurspeelplaats.

Voor iedereen
‘Natuurlijk’ Kluinveen is de naam van het ruime speelveld aan de Kupersweg. Zowel de leerlingen van de naastgelegen school als buurtkinderen mogen zich er uitleven. „In de pauzes, na schooltijd, dat maakt allemaal niet uit. Iedereen is welkom”, zegt schooldirecteur Johan Bisschop. Het speelveld bestaat voor de helft uit het oorspronkelijke trapveldje. Rondom zijn boomstammen, zandbulten en verhogingen aangelegd. Voor een deel met dank aan voormalig tuincentrumeigenaar Theo Ensink. Hij verkocht de grond. Een deel van dat geld is geïnvesteerd in de ‘groene’ invulling van de dorpsrand, waartoe ook de speelplaats behoort.

Opening
Speciaal voor de opening was daar gistermiddag een houtkunstenaar. Hij was eerder al verantwoordelijk voor de eekhoornbeelden bij de ingang van het schoolplein. Nu mocht hij aan de slag met zijn motorzaag, om in een recordtempo nog zo’n eekhoorn te creëren. Mooi, vonden de kinderen. Na afloop wilde ieder van hen wel stukken boomschors of een handvol zaagsel mee naar huis nemen. Bisschop zorgde uiteindelijk samen met wethouder Nico Lansink Rotgerink voor de officiële openingshandeling. Daarna konden de kinderen de nieuwe speelplaats eens goed uitproberen.

Volledig scherm
Schoolkinderen kijken toe als hun speelplaats wordt geopend door de wethouder. © Frans Nikkels

Almelo e.o.