Volledig scherm
© Frans Nikkels

Nieuwe Winkeliersvereniging Wierden begint onderaan

WIERDEN - Winkeliersvereniging Winkelen in Wierden stond tot voor kort op het randje van de afgrond, maar lijkt nu gered. Met dank aan het kersverse bestuur.

De bestuursleden Joost Wegink (voorzitter), Eelco Koop (vicevoorzitter), Michelle Lesscher (secretaris), Bernadet Wessel (penningmeester) en Hans Welling (algemeen lid) zijn erin geslaagd orde te scheppen in de financiële chaos die de vereniging medio dit jaar teisterde.

Koers
De club staat er slecht voor op het moment dat Wegink en de overige bestuursleden de scepter overnemen van bakker Erik Kamphuis. „Ze hebben er ongetwijfeld alles aan gedaan om het schip op koers te houden, maar door wat onhandige beslissingen ging het financieel de verkeerde kant op. Daarom eindigen we nu waarschijnlijk wel enigszins in het rood en moeten we de hand wel wat op de knip houden bij evenementen en acties.”

Hoe diep in het rood de vereniging dit jaar eindigt, wil de voorzitter niet kwijt. De winkeliersvereniging wil vooruit en pakt de zaken ambitieus, maar zo sober mogelijk aan. Bij evenementen als Sinterklaas wordt er nu wat meer van de winkeliers zelf verwacht. In 2017 hoopt het bestuur de teugels iets meer te kunnen laten vieren.

Almelo e.o.