Volledig scherm
© Lars Smook

Ook Café Stief Kwartiertje Wierden moet dicht

WIERDEN - Het café Stief Kwartiertje en cafetaria De Muur aan de Burgemeester Warnaarsstraat in Wierden zijn hun drank- en horecavergunning definitief kwijt.

Kroegbaas Diya Dakhouka maakte dat eerder deze week al bekend op zijn Facebookpagina. Hij laat weten dat het café de komende tijd gesloten is, tot er een geschikte overnamekandidaat is.

Problemen
Er was al langer sprake van dat het Wierdense café op last van de gemeente dicht moest. Net als bij de gelijknamige kroeg in Hengelo, eveneens van Dakhouka, stuitten medewerkers van de gemeente op problemen bij de horecagelegenheid. Zo zou er drank aan minderjarigen worden geschonken en geluidsoverlast zijn.

"Vanuit de gemeente is eind 2016 een brief naar de uitbater gegaan, waarin beschreven stond dat hij zijn vergunning om drank te schenken kwijt was. Hij is vervolgens naar de rechter gestapt om toch te kunnen blijven draaien. Maar de rechter heeft dat verzoek verworpen. Hij mag dus nu geen alcohol meer schenken in beide horecagelegenheden.''

Nieuwe vergunning
Als er een nieuwe uitbater wordt gevonden, betekent dat niet dat er gelijk weer drank wordt geschonken, zegt de gemeentewoordvoerder. "Die moet dan eerst opnieuw worden aangevraagd.'' Cafébaas Dakhouka laat het niet zitten bij de gedwongen sluiting. Hij herkent zich niet in de klachten en zegt de drank- en horecawet na te leven.

"Wierden is meegetrokken door Hengelo'', stelt hij. "Ik maak bezwaar tegen de beslissing in Hengelo en in Wierden. Als het moet, stap ik naar de Raad van State om mijn recht te halen.''

Reggestreek