Volledig scherm
© Robin Hilberink

Ook vleesveekeuring op vijftigste paardenmarkt Enter

ENTER - Voor de 24e keer houdt de Stichting Commissie Vleesvee Enter haar vleesveekeuring op de parkeerplaats bij de Rooms-Katholieke Kerk, aan de Dorpsstraat in Enter.

Dit gebeurt donderdag tijdens de jaarlijkse pony- en paardenmarkt, een grote braderie waar dit jaar ook de Europese demonstratiedagen handmatig klompen maken worden gehouden. Deze is altijd op de tweede donderdag van de bouwvak.

De stierenkeuring in Enter is een van de weinig vleesveekeuringen die in Nederland naast de nationale keuringen nog wordt gehouden. Vanaf half tien ‘s morgens worden drie stamboeken gekeurd. Dit zijn het Blonde d’ Aquitaine Stamboek, Nederlands Piemontese Stamboek en Verbeterd Roodbont Stamboek. Als eerst staan de individuele rubrieken op het programma.

Rond het middaguur is de rubriek voorbrengen door de jeugd gepland. Hierbij kan de jeugd jongvee laten keuren. Later op de dag is er een rassenshow van de bovengenoemde stamboeken, aangevuld met de Dutch Hereford Society. Deze vereniging is met een showgroep aanwezig en heeft als doel het Herefordras in Nederland te promoten. Na de show is de kampioenskeuring.

Almelo e.o.