Volledig scherm
De familie Beens uit Genemuiden geniet bij de eerste stop van pannenkoeken. © Emiel Muijderman

Op fiets vanuit Hoge Hexel voor notenboeren

HOGE HEXEL/HELLENDOORN - Stichting Woord en Daad houdt elke zomer een fietstocht voor een goed doel. Deze zomer fietsen ruim 400 deelnemers voor het project ‘Cashew, noot aan de man’.

Het is spitsuur op de rustplaats aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn. De fietsers die even na 10.00 uur vertrokken zijn bij Kulturhus Hoge Hexel, komen binnen. Het merendeel van de fietsers komt uit de regio en doet vaker mee aan de tocht van Woord en Daad. Zoals Ria Keppelink uit Wierden. Zij fietst samen met haar man Gerard, dochter Simone, kleinkinderen Stella en Dion en schoonzus Josefien Brummelhuis. „Elk jaar doen we mee, want we zijn fanatieke fietsers. We fietsen overal in Nederland. Nu doen we vooral mee voor de gezelligheid en voor de kinderen”, aldus Ria Keppelink.

Themaproject
Dat goede doel is deze keer ‘Cashew, noot aan de man’. „Dat heeft de landelijke organisatie van Woord en Daad dit jaar gekozen als het themaproject,” legt organisator B. Jansen Eupe uit. „Als Wierdense afdeling dragen wij ons steentje bij met de opbrengst van deze fietstocht en de verkoop van pannenkoeken en drankjes. Met dit project worden in Benin en in Burkina Faso 10.000 cashewboeren en hun gezin geholpen om hun inkomsten te verhogen.”

Twee afstanden
De organisatie heeft haar best gedaan een mooie route uit te zetten. „Deze keer loopt de route vanaf Hoge Hexel door het bos naar Nijverdal richting Luttenberg. En van daaruit gaat het via Piksen naar Manege Nijen Tilhaar in Hellendoorn en weer terug naar het Kulturhus Hoge Hexel. Er zijn twee afstanden: een van 33 kilometer en een van 43 kilometer.”

Almelo e.o.