Volledig scherm
Als arbiter bereikte hij grote hoogten. Nu beproeft Eric Braamhaar zijn geluk in de politiek. © Lenneke Lingmont

Oud-scheidsrechter Braamhaar gaat politiek in

WIERDEN - Oud-scheidsrechter Eric Braamhaar wil de Wierdense politiek in. En dat wil hij het liefst via de lokale politieke partij Nieuw Enter Wierden. Vandaar dat die partij bij uitzondering de kandidatenlijst voor de aanstaande verkiezingen, in maart 2018, aanpast. Braamhaar komt daarop binnen op nummer 26, als lijstduwer.

Dat is overigens geen symbolische plek op de lijst, benadrukt NEW-raadslid Cindy ter Riet. "Eric Braamhaar heeft oprecht ambities om in de Wierdense politiek te gaan. Maar bij ons werkt het zo dat nieuwkomers gewoon achter aan moeten sluiten. We breken de kieslijst weliswaar open, maar op dat gebruik maken we geen uitzondering."

De dit jaar officieel gestopte scheidsrechter uit Enter zal het dus in maart moeten hebben van voorkeursstemmen om een zetel in de Wierdense gemeenteraad te kunnen bemachtigen. "We hebben uiteraard wel de officiële weg bewandeld en deze toevoeging keurig aan de leden voorgelegd", zegt Ter Riet. "Maar al snel bleek dat de reacties louter positief waren, dus hebben we er deze week een klap op kunnen geven."

Re-integratieconsulent

Eric Braamhaar is momenteel werkzaam als re-integratieconsulent bij de gemeente Rijssen-Holten. "Ik kom dus regelmatig met de politiek in aanraking en om eerlijk te zijn, koester ik deze wens al langer. Maar eerder had ik er domweg de tijd niet voor toen ik nog scheidsrechter was."

Net als partijgenote Ter Riet benadrukt de Enternaar dat hij niet voor de sier meedoet. Hij is uit op een zetel, wil wat betekenen voor de gemeente Wierden. Dat hij daarbij mogelijk als stemmenkanon kan dienen, is meegenomen.

Reggestreek