Volledig scherm
PREMIUM
Deze koe overleefde de botsing niet. © News United | Jeffrey Scholman

Overvliegende helikopter indirecte oorzaak koeienbotsing bij Wierden: ‘Ze waren in paniek’

WIERDEN - Een overvliegende helikopter was woensdag indirect verantwoordelijk voor de ‘koeienbotsing’ op het spoor tussen Rijssen en Wierden. Het geluid maakte de beesten dusdanig dol dat ze door de omheining braken, zegt de eigenaar, boer Stefan Woolderink.

Het vee loopt geregeld buiten. Gaat altijd goed, vertelt boer Stefan Woolderink uit Wierden. Tot woensdagavond, toen een overvliegende helikopter - om wat voor een het ging, weet hij niet - de achttien pinken in de wei in paniek bracht en de rust verstoorde die normaliter aan de Notterweg heerst. „Ik heb ze wel eens paniekerig gezien, maar zo extreem niet. Ze waren door het dolle heen.”

Er waren woensdagmiddag en avond vanwege meerdere incidenten minstens drie vluchten van helikopters in Twente, met zowel een traumahelikopter als een helikopter van de politie. Het is nog onduidelijk door welke helikopter de koeien in paniek raakten.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Reggestreek